Re-integratie bij fysiek klachten

Re-integratie bij fysiek klachten
Re-integratie bij fysiek klachten

Professionele hulp bij

Re-integratie fysieke klachten

Fysieke klachten zijn lastig op de werkvloer, het vergt specialistische hulp om de werknemer te behandelen en om vervolgens te voorkomen door bijvoorbeeld te kijken of we de werkplek anders kunnen inrichten.

Met andere woorden: hoe is het gesteld met de belastbaarheid en wat is de belasting van het werk? Zodra het één en ander is vastgesteld kunnen er gerichte interventies worden ingezet. Met als resultaat: verbeteren van de inzetbaarheid en snelle terugkeer naar het werk.
 

Lichamelijke klachten

Veel voorkomende klachten bij oudere volwassenen

Frequente lichamelijke klachten

Frequente lichamelijke klachten zijn veel voorkomende klachten bij oudere volwassenen met een depressie. Vage pijnen - waaronder chronische gewrichtspijn, pijn in de ledematen, rugpijn, maag- en darmklachten, vermoeidheid, slaapstoornissen en veranderingen in eetlust - wijzen vaak op een onderliggende psychiatrische oorzaak.

Wanneer oudere volwassenen die over deze symptomen klagen zich in de eerstelijnsgezondheidszorg laten behandelen, kunnen zorgverleners de symptomen interpreteren als tekenen van een somatische ziekte en de diagnose depressie missen; frequente klachten van pijnlijke lichamelijke symptomen zijn gecorreleerd met een grotere ernst van de onderliggende depressie.

Frequente lichamelijke klachten zijn ook kenmerkend voor oudere volwassenen met een gegeneraliseerde angststoornis, een aandoening die vaak gepaard gaat met symptomen van depressie en bij meer dan een kwart van de personen boven de 65 jaar voorkomt.

Gezondheidsangst komt vooral voor bij oudere volwassenen met chronische aandoeningen, zoals hypertensie, urine-incontinentie, slechthorendheid en slechte slaapgewoonten. De presentatie van angst kan ook worden bemoeilijkt door een hoog percentage comorbide medische en psychologische aandoeningen en daarmee samenhangende farmacologische behandelingen.

Angst en medische problemen

Angst en medische problemen hebben vaak een wederkerige invloed, waarbij psychische problemen iemands kwetsbaarheid voor lichamelijke ziekten vergroten. Oudere volwassenen die bijvoorbeeld zijn gevallen, kunnen een angst ontwikkelen om te vallen en zichzelf in hun mobiliteit gaan beperken, waardoor ze minder gaan bewegen en meer risico lopen op lichamelijke complicaties van immobiliteit.

Lichamelijke aandoeningen kunnen ook psychologische symptomen veroorzaken, in het geval van patiënten met gediagnosticeerde hart- en vaatziekten die bang zijn voor hartkloppingen en kortademigheid tijdens lichamelijke activiteit.
Oudere patiënten die blootstaan aan psychosociale stressfactoren hebben ook de neiging om te worstelen met angst.

Negatieve gebeurtenissen in het leven, zoals het verlies van een echtgenoot of echtgenote, verandering in werkstatus en verminderde onafhankelijkheid, zullen de symptomen van angst waarschijnlijk verergeren als er niets aan wordt gedaan.

Fysieke klachten

Frequente lichamelijke klachten

Fysieke klachten

Hoe pakken wij dit aan?

Wanneer er sprake is van kans op uitval door fysieke klachten schieten wij te hulp. Doormiddel van een uitgebreide intake met de werkgever en werknemer gaan we achterhalen wat de oorzaak is om dit vervolgens doormiddel van training, beweging en aanpassing aan te pakken.

Re-integratie 

Doordat wij het probleem bij de oorzaak aanpakken en naar alle aspecten van de werknemer kijken, weten wij de re-integratie periode aanzienlijk te verkorten. Wij gaan een beweegtraject aan met onze coaches die er voor zorgen dat de fysieke klachten minder worden. Daarnaast gaan we uitgebreid aan de slag om eventuele terugval te voorkomen door samen met de werkgever te kijken naar de mogelijkheden en dit ook invulling te geven.

Meer weten over hoe wij u kunnen helpen?

> NEEM CONTACT OP

Hoe hebben mensen ons ervaren?

Bekijk de reviews

nDoor review Hinry

Hinry

Geholpen door nDoor

“nDoor heeft samen met het team mij uit een diep zwart gat getrokken. Zowel lichaam als geest waren uit balans. Dankzij een intensief sport traject en de fijne gesprekken voel ik mij sterker dan ooit.”

nDoor review Tom

Steven

Geholpen door nDoor

"De wereld weer aan kunnen. Dat is waar nDoor mij mee geholpen heeft. Mede door de situatie rondom Covid-19 is mij alles teveel geworden. Via via ben ik bij nDoor terecht gekomen en dat is tot zover het beste wat mij overkomen is, kortom, ik kan door met mijn privé- en zakelijk leven."

Achtergrond patroon
nDoor reviews