Hoe herken je een burn-out

hoe herken je een burnout
hoe herken je een burnout

Herken een burn out bij je medewerkers, collega’s en bij jezelf. Mensen zijn zich steeds meer bewust van gezonde voeding, voldoende beweging, oftewel hun fysieke gezondheid. Maar hoe zit het met je mentale gezondheid? Wij van nDoor zijn van mening dat er een groot aspect wordt overgeslagen. 

Door rekening te houden met onderstaande symptomen en het sneller herkennen van een burn out kan uw bedrijf vermijdbaar verzuim terugdringen. De symptomen van langdurige stress, oververmoeidheid en burn out worden duidelijker herkenbaar waardoor u als bedrijf effectief kunt ingrijpen. Verandering in het gedrag van uw medewerker is een eerste alarmsignaal. We kunnen namelijk niet zien hoe de ander zich voelt. Wanneer het je opvalt dat iemand zich anders gedraagt, kunnen de volgende verschijnselen een signaal zijn van een burn-out:

1. Uitputting

De medewerker geeft vaak aan zich moe te voelen. Mentaal voelt de werknemer zich ‘op’ en ‘leeg’. Normaal gesproken nam deze persoon vaak het woord, tegenwoordig houdt hij/zij zich steeds meer op de achtergrond. Er is een duidelijk verschil in energieniveau. De batterij van de werknemer lijkt leeg.  

2. Concentratieproblemen

De werknemer kan zijn aandacht moeilijker bij het werk houden. Deadlines worden vaker vergeten en er worden fouten gemaakt die vroeger amper voorkwamen. Daarnaast zie je verslonzing van zichzelf en van het werk. Er is verminderde productiviteit. 

3. Emotionele reacties

Terwijl de meeste werknemers hun gevoelens onder controle houden als ze een opmerking of feedback krijgen, is dat bij deze werknemer moeilijker. De tolerantiegrens ligt lager, waardoor boze uitbarstingen of huilbuien niet ongewoon zijn. Het lijkt alsof deze werknemer van een mug een olifant maakt en reageert heftig op kleine tegenslagen. Er is gebrek aan humor, creativiteit en flexibiliteit. 

4. Afstand nemen

De werknemer neemt steeds meer weerstand van het werk. Deze persoon trekt zich terug van steeds meer werkgerelateerde zaken. Dit is bijvoorbeeld te zien bij vergaderingen en presentaties. Het enthousiasme wat de werknemer normaal gesproken had bij ideeën maakt nu plaats voor onverschilligheid. Daarnaast is er meer contact via de mail in plaats van fysiek of telefonisch. Ook kan de medewerker te laat komen en vroeg weggaan. 

Deze symptomen moeten bij de werkgever een rood lampje doen branden. Wanneer je dit tegenkomt op de werkvloer is het tijd om dit bespreekbaar te maken en contact met ons op te nemen, zodat wij het bedrijf hierin kunnen ondersteunen en vermijdbaar verzuim kunnen terugdringen.


 

05 maart 2021

Over ons

Wij rennen hard voor iedere opdrachtgever, met onze no-nonsense aanpak besparen wij jou per jaar enorm op ziektekosten door verzuim van stress en/of fysieke klachten. Ondanks dat we rennen wil dit niet zeggen dat we hardlopers zijn want dit zorgt voor, je raadt het al: stress.

Tags

Burnout herkennen
Zo herken je een burnout
burn-out

Laatste berichten

achtergrond patroon

Meer weten over hoe wij u kunnen helpen?

> NEEM CONTACT OP

Hoe hebben mensen ons ervaren?

Bekijk de reviews

nDoor review Hinry

Hinry

Geholpen door nDoor

“nDoor heeft samen met het team mij uit een diep zwart gat getrokken. Zowel lichaam als geest waren uit balans. Dankzij een intensief sport traject en de fijne gesprekken voel ik mij sterker dan ooit.”

nDoor review Tom

Steven

Geholpen door nDoor

"De wereld weer aan kunnen. Dat is waar nDoor mij mee geholpen heeft. Mede door de situatie rondom Covid-19 is mij alles teveel geworden. Via via ben ik bij nDoor terecht gekomen en dat is tot zover het beste wat mij overkomen is, kortom, ik kan door met mijn privé- en zakelijk leven."

Achtergrond patroon
nDoor reviews